Partijleden Berlusconi bieden ontslag aan na veroordeling

03/08/13 om 13:34 - Bijgewerkt om 13:34

De parlementariërs van Il Popolo della Libertà (PDL), de partij van Silvio Berlusconi, hebben hun ontslag ingediend uit protest tegen de definitieve veroordeling van de Italiaanse oud-premier.

Partijleden Berlusconi bieden ontslag aan na veroordeling

© Image Globe

De leden van Il Popolo della Libertà, de partij van oud-premier van Italië Silvio Berlusconi, hebben hun ontslag aangeboden na de definitieve veroordeling van Berlusconi. "De veroordeling van Berlusconi is op niets gebaseerd, we zijn bereid af te treden om onze idealen te verdedigen", luidt het. Daarmee zetten ze de huidige links-rechtse regering onder druk en lijken sommige parlemtariërs ook aan te sturen op nieuwe verkiezingen.

Eerder had Berlusconi al aangegeven dat zijn partij uit de regering zou stappen als er niet dringend hervormingen komen, onder meer bij justitie.

De ex-premier is tot vier jaar cel veroordeeld wegens fiscale fraude. Van die celstraf is wel al drie jaar kwijtgescholden als gevolg van de amnestiewetgeving. En gezien zijn leeftijd moet Il Cavaliere sowieso niet naar de gevangenis, maar krijgt hij wellicht huisarrest of een taakstraf.

Er hangt Berlusconi ook nog het proces in beroep in de zaak-Ruby boven het hoofd. (MI)

Onze partners