Partijgenoot Wilders noemt collega 'uitgekotst halalvlees van Turks varken'

13/01/12 om 11:21 - Bijgewerkt om 11:21

PVV'er Cor Bosman noemt in een uitgelekte e-mail zijn collega van de PvdA een 'stuk uitgekotst halalvlees, gemaakt van Turks varken'.

De PVV-Statenfractie in Nederlands-Limburg is in spoedvergadering bijeen gekomen na publicaties in de Limburgse kranten over een uitgelekte e-mail. Het PVV-Statenlid Cor Bosman zou daarin collega-Statenlid Selçuk Öztürk van de socialistische PvdA "een stuk uitgekotst halalvlees, gemaakt van Turks varken" hebben genoemd.

Bosman deed de uitlating over Öztürk nadat de PvdA'er een interview had gegeven aan het blad Typisch Roermond. De e-mail werd in juli verstuurd aan twintig PVV-partijgenoten, maar lekte uit.

"Selçuk Öztürk zegt "zwaar ontdaan" te zijn door de mail van Bosman. "Ik denk dat ik er het beste aan doe om morgen met mijn fractie te bekijken welke stappen we ondernemen. Nu zou ik te veel uit emotie reageren."

PVV'er die opstapte wegens mail is volgens Bosman 'narcistische zak'

Volgens de kranten was de mail voor Statenlid Harm Uringa aanleiding om in juli uit de PVV-fractie te stappen en alleen verder te gaan. Volgens Bosman is dat onzin: "Ik kan maar één kwalificatie geven: Uringa is een narcistische zak die de PVV als springplank heeft gebruikt om in de Staten te komen."

Daarmee zakte het aantal zetels van de PVV in Limburg van 10 naar 9.

Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht zei desgevraagd, dat de publicaties over de uitspraken van de PVV'er "niet onopgemerkt aan het OM voorbij zijn gegaan". "We zijn de zaak aan het bekijken", aldus de woordvoerster.

PVV-fractievoorzitter furies

PVV-fractievoorzitter Stassen reageerde direct furieus op de mail. Ze waarschuwde dat dergelijk taalgebruik niet wordt getolereerd en dat het uitlekken van de woorden grote gevolgen zou kunnen hebben voor de PVV.

"We hebben hier een hartig woordje over gesproken in de fractie. Cor heeft daarover zijn excuses aangeboden," zegt Stassen nu. Bosman erkent schuld. "Ik heb gezegd dat het niet correct is geweest en dat ik het niet weer zou doen." (Belga/Elsevier/SD)

Lees meer over:

Onze partners