Ouders slaan zoon dood in kerk - op zoek naar bekentenissen

15/10/15 om 03:31 - Bijgewerkt om 04:14

Een negentienjarige jongeman is om het leven gekomen nadat hij zondag in een kerk in de Amerikaanse staat New York urenlang geslagen werd door zijn ouders en door andere gelovigen. De daders wilden hem op die manier dwingen tot het opbiechten van zijn zonden.

Ouders slaan zoon dood in kerk - op zoek naar bekentenissen

De ouders van het slachtoffer © Politie New Hartford

Dat meldt de politie van New Hartford.

De zeventienjarige broer van het slachtoffer werd op dezelfde wijze mishandeld in de "Word of Life Christian Church" in New Hartford, 370 kilometer ten noordwesten van de stad New York. Hij raakte zwaargewond en werd opgenomen in het ziekenhuis.

"De twee broers werden gedurende enkele uren onophoudelijk onderworpen aan fysieke bestraffingen, in de hoop dat ze hun zonden zouden opbiechten en om vergiffenis zouden vragen", aldus Michael Inserra van de lokale politie.

Gedurende uren, aldus de politiewoordvoerder, werden ze gestompt, geslagen en geschopt - in hun maag, op hun geslachtsdelen, op hun rug en dijen.

Welke bekentenissen de geloofsgenoten precies wilden losmaken, is niet duidelijk. De politie wilde ook niet zeggen of er wapens bij de geweldpleging gebruikt werden.

De ouders werden opgepakt op verdenking van doodslag. Vier andere leden van de kerkgemeenschap, waaronder ook de oudere zus van de slachtoffers, werden eveneens gearresteerd en aangeklaagd voor mishandeling. De politie denkt niet dat de ouders de intentie hadden te doden zodat de beschuldiging van moord niet werd weerhouden.

Verdwenen zoon

De politie was een onderzoek gestart nadat de ouders hun levenloze 19-jarige zoon, Lucas Leonard, maandag naar het ziekenhuis hadden gebracht. Daar werd het slachtoffer doodverklaard.

Ook na de dood van de oudste zoon hielden de gelovigen zijn 17-jarige broer Christopher Leonard voor de autoriteiten verborgen. De politie kon hem uiteindelijk overtuigen om uit zijn vluchtplaats, op de tweede verdieping van de kerk, naar beneden te komen. Zijn fysieke toestand wordt als "ernstig" omschreven.

De kerk, een omgebouwde school, heeft geen goede reputatie in New Hartford, vooral omdat de gelovigen zo geheimzinnig doen en afgesloten leven van de rest van de stad. Volgens omwonenden gaat de deur van de kerk zo goed als nooit open. De gelovigen gebruiken het gebouw als gebedsplaats maar ook als leefruimte.

De politie heeft minstens 7 kinderen uit de kerkgemeenschap, in leeftijd tussen 2 en 15 jaar, onder voogdij geplaatst.

(Belga/RR)

Onze partners