Oudejaar in Keulen: ’73 verdachten geïdentificeerd, vooral asielzoekers en illegalen’

Syriërs hielden een solidariteitsactie met de slachtoffers aan het station van Keulen © REUTERS

De politie van Keulen heeft alsmaar meer daders van het geweld op oudejaarsnacht in Keulen in het vizier. Volgens de hoofdaanklager Ulrich Bremer werden al 73 verdachten geïdentificeerd.

Dat zegt Ulrich Bremer in verschillende Duitse media. Bremer gaf ook een interview aan het persagentschap Associated Press.

De 73 hebben volgens Bremer verschillende statuten, er zijn illegaal ingereisden bij, asielzoekers en kandidaten-asielzoekers – “die drie groepen maken de overgrote meerderheid van de verdachten uit”. Eerdere berichten dat slechts 3 verdachten vluchtelingen zouden zijn, noemde de hoofdaanklager “onzin”.

De grootste groep van verdachten komt uit Marokko (30) of Algerije (27). Er zijn ook 3 Duitsers tegen wie een aanklacht loopt, aldus Bremer. Bij de verdachten zijn 3 Syriërs. Zo’n 15 mensen zitten opgesloten terwijl het onderzoek loopt. Slechts één van hen op verdenking van seksueel geweld, de rest omdat ze verdacht worden van eigendomsdelicten zoals diefstal. Van de 73 geïdentificeerden worden er 12 verdacht van seksuele misdrijven.

1.075 klachten

Op oudejaarsnacht werden in de buurt van het station van Keulen tientallen vrouwen omsingeld en lastiggevallen door groepjes mannen, zo raakte eerder al bekend. Het nieuws lekte pas dagen na de feiten uit, en zorgde voor heel wat ophef in Duitsland en in de rest van Europa.

In totaal zijn nu 1.075 klachten neergelegd, waarbij 467 klachten wegen seksueel misdrijf, gaande van belediging tot verkrachting.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content