Oostenrijk trekt omheining op aan grens met Slovenië

28/10/15 om 10:29 - Bijgewerkt om 10:32

Oostenrijk gaat een omheining optrekken langs zijn grens met Slovenië. Bedoeling is om de toestroom aan vluchtelingen op een meer gecontroleerde manier te laten verlopen.

Oostenrijk trekt omheining op aan grens met Slovenië

De Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Johanna Mikl-Leitner © REUTERS

Dat heeft de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Johanna Mikl-Leitner woensdag aangekondigd. Al meer dan 680.000 asielzoekers uit het Midden-Oosten, Afrika en Azië vonden dit jaar hun weg naar Europa. Volgens de minister steken dagelijks zo'n 3000 tot 8000 mensen de grens over naar Oostenrijk. Slovenië waarschuwde gisteren zelfs dat er ongeveer 14.500 asielzoekers op weg zijn naar het land. Dat komt doordat de Hongaarse regering tien dagen geleden de grens met Kroatië afsloot, waardoor de vluchtelingenstroom zich nu verplaatst naar Slovenië, wat ook voor Oostenrijk grote gevolgen met zich meebrengt.

De grens wordt niet gesloten, verzekerde de minister op de Oostenrijkse televisie. "De voorbije weken toonden groepen migranten zich ongeduldiger, agressiever en emotioneler". Volgens Mikl-Leitner, lid van de conservatieve ÖVP die in de regering een coalitie vormt met de sociaaldemocratische SPÖ, gaat het erom "alle voorzorgen te nemen."

Eerder deze week uitte de premier van de Duitse deelstaat Bavaria kritiek op het Oostenrijkse beleid. Volgens hem slaagt het land er niet in om de instroom van vluchtelingen naar het zuiden van Duitsland op een gecontroleerde manier te laten verlopen. (Belga/MVM)

Onze partners