Obama viert ramadan met Amerikaanse moslims: 'Eén grote familie'

23/06/15 om 07:53 - Bijgewerkt om 07:53

De Amerikaanse president Barack Obama organiseerde een groot diner om de islamitische vastenmaand te vieren. Daarbij vertelde hij de moslims in het land, dat ze allemaal deel uitmaken van 'één grote familie'.

Obama viert ramadan met Amerikaanse moslims: 'Eén grote familie'

De Amerikaanse president Barack Obama en Samantha Elauf tijdens het iftar-diner in het Witte Huis. © Reuters

Tijdens een heus iftar-diner - de maaltijd die tijdens de ramadan meteen na zonsondergang genuttigd wordt - stelde de Amerikaanse president Barack Obama dat de Amerikanen verenigd zijn tegen de discriminatie van religieuze of etnische groepen.

'Recht verdedigen om hoofddoek te dragen'

Het Witte Huis opende voor de gelegenheid de deuren voor Amerikaanse moslims om samen de islamitische vastenmaand te vieren. 'We bevestigen dat, wat ons geloof ook is, we allemaal één familie zijn', zei Obama volgens Associated Press.

De president eerde verschillende jonge gasten, zoals bijvoorbeeld Samantha Elauf. De vrouw stapte naar het hooggerechtshof om haar recht te verdedigen om een hoofddoek of hijab te dragen. Ze was zeventien jaar oud toen ze in 2008 afgewezen werd voor een job als verkoopster bij Abercrombie Kids in Oklahoma omdat ze een hoofddoek droeg tijdens het sollicitatiegesprek.

'Ze was vastberaden om haar recht te verdedigen om een hijab te mogen dragen, om dezelfde kansen te krijgen als iedereen', aldus Obama luidens AP. 'Ze ging helemaal tot het hooggerechtshof - wat ik niet gedaan heb op die leeftijd - en ze heeft gewonnen.'

'Verenigd tegen haat'

De Amerikaanse president herinnerde nog aan de drie jonge moslims die op 10 februari werden gedood in Chapel Hill, North Carolina en aan de negen zwarte kerkleden die recent vermoord werden in Charleston, South Carolina.

'Als Amerikanen benadrukken we, dat niemand een doelwit mag zijn omwille van wie ze zijn, hoe ze eruitzien, wie ze liefhebben, hoe ze bidden. We zijn verenigd tegen deze haatdragende daden.' (WB)

Lees meer over:

Onze partners