Minstens twee doden en 50 gewonden bij instorting gebouwen in Casablanca

11/07/14 om 15:41 - Bijgewerkt om 15:41

Er vielen minstens twee doden en meer dan 50 gewonden bij de instorting van drie gebouwen in Casablanca, de grootste stad van Marokko. Reddingswerkers zijn nog altijd op zoek naar overlevenden.

In de wijk Bourgogne, vlak bij de kust in Casablanca, stortten drie gebouwen in. Daarbij vielen minstens twee doden en meer dan 50 gewonden.

Een gebouw van vijf verdiepingen, waarop illegaal nog een zesde verdieping werd gebouwd, stortte 's nachts om een nog onduidelijke reden in elkaar. Als gevolg daarvan stortten ook de appartementsblokken ernaast gedeeltelijk in, zo meldden getuigen.

Volgens de hulpdiensten vielen bij de instorting drie doden. Het Marokkaanse persbureau MAP houdt het, op basis van bronnen bij de lokale overheid, op twee dodelijke slachtoffers. De lijken van een 10-jarig kind en een vrouw van ongeveer 40 jaar oud werden vanonder het puin gehaald, aldus het persbureau.

Reddingswerkers zijn nog steeds op zoek naar overlevenden. Ze gebruiken honden om mensen vanonder het puin te halen.

De residentiële appartementen stonden dicht tegen elkaar in een buurt die in de jaren '60 en '70 gebouwd werd. In Casablanca storten wel vaker gebouwen in. De incidenten belichten de krakende infrastructuur van Casablanca, dat met vijf miljoen inwoners een van Noord-Afrika's grootste en meest dichtbevolkte steden is. De stad lanceerde al verschillende rehabilitatieprogramma's, vooral om de tienduizenden inwoners van de sloppenwijken op te vangen. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners