Meer concurrentie voor Wilders in Nederland

Geert Wilders © belga

Nederland krijgt er een nieuwe rechtse partij bij.

Maandag wordt in het Nederlandse Amersfoort een nieuwe – rechtse – partij boven de doopvont gehouden. Dat heeft het Algemeene Dagblad in kringen van GeenPeil vernomen.

De naam ervan is nog niet bekend. De lijsttrekker wordt Jan Dijkgraaf.

GeenPeil is een politiek gericht initiatief uit 2014, dat vooral bekendheid verwierf via het referendum over het EU-associatieverdrag met Oekraïne. De nieuwe partij zal ijveren voor ‘meer inspraak in een democratie voor iedereen’.

Dat de Nederlandse premier Mark Rutte geen rekening heeft gehouden met het ‘nee’ van dat referendum, heeft bij GeenPeil en haar blogsite GeenStijl kwaad bloed gezet. De nieuwe partij hoopt de boosheid van (veel) Nederlanders daaromtrent te verzilveren.

Recente peilingen geven aan dat de proliferatie aan rechtse partijen ‘rechts’ geen extra zetels zal opleveren, wel meer versplintering “ter rechterzijde”. Nederlanders die niet (meer) op gevestigde partijen willen stemmen, kunnen nu al bij acht partijen terecht: de PVV (Wilders), VNL/VoorNederland (journalist Jan Roos), Forum voor de Democratie (publicist Thierry Baudet) en de GeenPeil-partij van Dijkgraaf.

Linkse alternatieven zijn te vinden bij SP, 50PLUS, DENK en Nieuwe Wegen. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content