Lawine in Franse Alpen: minstens twee doden, nog steeds vijf vermisten

13/01/16 om 18:42 - Bijgewerkt om 18:48

Bij een lawine in het skistation Deux Alpes in de Franse Alpen zijn minstens twee mensen gestorven. Vijf Franse jongeren zijn nog steeds vermist. Een tiental jongeren waren met hun leerkracht woensdagmiddag aan het skiën op een piste die afgesloten was. Dat zeggen de lokale autoriteiten.

Lawine in Franse Alpen: minstens twee doden, nog steeds vijf vermisten

Archiefbeeld © iStockphoto

De groep is afkomstig uit het Zuid-Franse Lyon. Een 14-jarige jongen is om het leven gekomen bij de lawine, er zijn minstens drie zwaargewonden. Zeker vijf andere jongeren worden nog vermist. Een Oekraïner die niet tot die schoolgroep behoorde, is eveneens om het leven gekomen.

De hulpdiensten zijn in grote getale aanwezig. Met onder meer drie helikopters wordt naar overlevenden gezocht. In eerste instantie zeiden de hulpdiensten dat ze enkel op zoek zijn naar de jongeren en hun leerkracht. Nu is de zoektocht ook gericht op mensen die, zoals de Oekraïner, niet tot die groep behoren.

Het duurde lang vooraleer er sneeuw viel in de Franse Alpen, maar begin januari was het dan toch zo ver, tot blijdschap van de skigebieden. De Franse overheden waarschuwden toen wel voor lawinegevaar. Vier mensen kwamen begin dit jaar al om bij lawines: twee Litouwse alpinisten, een Spaanse en een Tsjechische skiër. (Belga/NSK)

Lees meer over:

Onze partners