'Kortgerokte' Marokkaanse vrouwen vrijgesproken

13/07/15 om 14:16 - Bijgewerkt om 14:16

De 'kortgerokte' vrouwen die op een souk bij Agadir gearresteerd werden, gaan vrijuit. 'Historisch', klinkt het alvast. Tegen de mannen die hen op de markt lastigvielen werden vier klachten ingediend.

'Kortgerokte' Marokkaanse vrouwen vrijgesproken

Twee vrouwen tijdens een protest in Casablanca tegen de aanhouding van twee 'kortgerokte' meisjes bij Agadir. © AFP

De rechtbank van eerste aanleg in het Marokkaanse Agadir heeft het verdict uitgesproken in de zaak van de twee 'kortgerokte' vrouwen. Beide dames werden op een souk in Inezgane gearresteerd en riskeerden tot twee jaar cel.

Maar zo ver komt het niet: het tweetal werd eenvoudigweg vrijgesproken, zo bericht de Marokkaanse nieuwssite PanoraPost. De uitspraak zou als 'historisch' worden beschouwd.

'Schandalig'

Daarmee is de kous nog niet af voor de mannen die de meisjes op de markt lastigvielen. Zo werden er vier klachten tegen hen ingediend. Hun proces zou volgens de nieuwssite binnenkort aanvangen.

Volgens PanoraPost zou het echter ook wenselijk zijn dat het parket die agenten vervolgt die er door de vrouwen van beschuldigd worden hen te hebben lastiggevallen tijdens hun aanhouding. Het zou gaan om 'grof taalgebruik' en 'schandalig en beledigend voyeurisme'. (WB)

Lees meer over:

Onze partners