Kenia houdt vergeldingsactie en bombardeert Al-Shabaab

06/04/15 om 12:11 - Bijgewerkt om 17:35

Kenia houdt een vergeldingsactie voor de aanslag op de universiteit in Garissa en bombardeert twee kampen van de terreurgroep Al-Shabaab.

Kenia houdt vergeldingsactie en bombardeert Al-Shabaab

Keniaanse politie bij universiteit Garissa © Reuters

De Keniaanse luchtmacht heeft twee kampen van de terroristische groep Al-Shabaab gebombardeerd in Somalië. Voorlopig is het nog onduidelijk hoeveel slachtoffers er zijn gevallen, meldt Reuters.

Kenia houdt een vergeldingsactie voor de aanslag op een universiteit in Garissa waarbij 146 christelijke studenten werden gedood. Het Keniaanse leger bombardeert namelijk doelen van de islamitische terreurorganisatie Al-Shabaab die verantwoordelijk is voor de aanslag. Het is de eerste maal dat Kenia grootschalig reageert op een terroristische aanval.

Volgens lokale media vielen vliegtuigen twee kampen aan in de regio Gedo in Somalië, dicht bij de Keniaanse grens. De regio staat erom bekend veel militanten van Al-Shabaab te huisvesten.

Trainingskampen

Het Somalische leger vecht, met steun van het Keniaanse leger al sinds 2011 tegen de militanten van Al-Shabaab. De terroristen verloren al veel terrein, maar hebben tot nu toe Bardhere in Gedo als hun bolwerk kunnen behouden. De bommen van de Keniaanse straaljagers richten zich voornamelijk op trainingskampen.

Al-Shabaab dreigde er afgelopen weekend mee om opnieuw aanslagen te plegen in Kenia. Ook in buurland Oeganda zegt de politie aanwijzingen te hebben dat een gelijkaardige aanslag als in Garissa gepland wordt. (AVE)

Lees meer over:

Onze partners