Jongeman die Belgische journaliste in Keulen lastigviel geeft zich aan, maar ontkent seksuele motieven

06/02/16 om 20:12 - Bijgewerkt om 20:12

Een jongeman heeft zichzelf aangegeven bij de politie in het Duitse Keulen nadat hij een journaliste van de Franstalige openbare omroep RTBF had lastiggevallen tijdens een rechtstreekse interventie in een nieuwsuitzending. Dat meldt de politie.

Jongeman die Belgische journaliste in Keulen lastigviel geeft zich aan, maar ontkent seksuele motieven

© belga

Volgens de politie daagde de 17-jarige jongen vrijdag met zijn moeder op aan het lokale politiebureau. Hij verklaarde dat hij zichzelf herkend had op de beelden van het incident die online stonden.

De Belgische journaliste Esmeralda Labye was in Keulen om verslag uit te brengen over de carnavalviering die net speciale aandacht krijgt na de aanranding van honderden vrouwen door Noord-Afrikanen en asielzoekers in de eindejaarsnacht.

Verscheidene personen die passeerden tijdens de rechtstreekse interventie in het middagjournaal maakten obscene gebaren, terwijl de reporter over de carnavalviering sprak.

De jongeman die zich bij de politie gemeld heeft, ontkent dat zijn daden seksueel gemotiveerd waren. De politie onderzoekt nu de versie van de 17-jarige, en is ook nog steeds op zoek naar de persoon die de journaliste betast heeft.

De journaliste benadrukte kort na de feiten dat het zeker geen vluchtelingen waren die haar hadden lastiggevallen.

" Ze spraken alleen Duits, het waren Duitsers, géén Noord-Afrikanen, geen migranten, maar blonde mannen met blauwe ogen, typisch Duits. Ik heb hen in het Engels gezegd: Dat mag je niet doen, raak me niet aan!", verklaarde ze eerder.

. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners