Jonge vrouw doodgestenigd voor trouwen met man naar keuze

27/05/14 om 18:01 - Bijgewerkt om 18:01

Een jonge vrouw is uit eerwraak doodgestenigd door haar familieleden voor een provinciale rechtbank in Centraal-Pakistan omdat ze met de man van haar keuze was getrouwd.

Jonge vrouw doodgestenigd voor trouwen met man naar keuze

De jonge vrouw werd aan de rechtbank op klaarlichte dag doodgestenigd. © Reuters

De 25-jarige Farzana Iqbal werd aangevallen door haar vader, broers, ex-verloofde en andere familieleden aan de poort van het hooggerechtshof in Lahore, aldus politiewoordvoerder Rana Mujahid Hussain. De mannen drongen de vrouw in een hoek en bleven haar op het hoofd slaan met stenen. Ze werd later officieel dood verklaard in het ziekenhuis, zei Hussain. De politie arresteerde de vader maar de andere boosdoeners ontkwamen. Iqbal huwde met de man die ze lief had in januari van dit jaar, dik tegen de zin van haar familie. Die beschuldigde de echtgenoot ervan de vrouw te hebben gekidnapt en had een rechtszaak tegen hem aangespannen.

Families in de erg conservatieve islamitische samenleving beschouwen het als een belediging als hun dochters met de man van hun keuze trouwen. Gemiddeld 1.500 vrouwen worden jaarlijks gedood onder het voorwendsel van eerwraak, aldus de mensenrechtengroep Aurat Foundation en andere organisaties die dergelijke zaken registreren. Daders van eerwraak ontsnappen vaak aan bestraffing, maken gebruik van achterpoortjes die door advocaten als voorbijgestreefd worden genoemd en ingewikkelde wetten die families toelaten de moordenaars te pardonneren. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners