Japanse 'zwarte weduwe' vermoordt 7 ex-partners

19/11/14 om 07:58 - Bijgewerkt om 07:58

Een 67-jarige 'zwarte weduwe' - verwijzend naar de vrouwelijke spin die haar partners doodt na het paren - werd in Japan gearresteerd op verdenking van moord op zeven ex-partners.

Japanse 'zwarte weduwe' vermoordt 7 ex-partners

Chisako Kakehi. © AFP

De 67-jarige Chisako Kakehi is vermoedelijk de Japanse 'zwarte weduwe' die het leven van zeven ex-partners beëindigde. De vrouw werd gearresteerd op verdenking van moord van haar man, die vergiftigd werd met cyanide. Hem gingen nog zes anderen voor.

Sporen van cyanide

Kakehi beschikte de laatste twee decennia over zo'n 800 miljoen yen (5,45 miljoen euro), zo schrijft Agence France-Press. Het gaat voornamelijk over verzekeringsgeld en andere inkomsten die ze ontving na de dood van de zeven mannen.

Isao Kakehi mocht zichelf manlief nummer vier noemen. De man werd in december 2013 plots onwel en werd dood verklaard in het ziekenhuis, amper twee maanden na het huwelijk. Een autopsie ontdekte extreem giftige doses cyanide in zijn bloed.

Die feiten volgden eigenlijk kort op de dood van het 75-jarige vriendje van Chisako Kakehi in september 2013. Ook hij werd plots onwel, nadat het koppel samen op restaurant gedineerd had. Zo meldt AFP.

Kakehi's geflirt met de dood begon al in 1994, toen haar eerste echtgenoot overleed op 54-jarige leeftijd. In 2006 stierf haar tweede eega aan een hartaanval toen hij 69 was. Het derde huwelijk eindigde in 2008 met de dood van haar 75-jarige partner. Een jaar later overleed een vriendje, waarvan gedacht werd dat hij aan 'een soort van kanker' leed. In 2012 stortte haar toenmalige verloofde in tijdens een ritje met de motor. Sporen van cyanide werden in zijn lichaam gevonden, stelt AFP.

Tong afbijten

In Kyoto werd Kakehi dan uiteindelijk gearresteerd op grond van verdenking van moord op haar laatste echtgenoot. Ze ontkent echter elke betrokkenheid. Eerder in 2014 werd ze ondervraagd en verklaarde ze aan reporters in maart dat 'als mensen moord vermoedden, ik het makkelijker zou vinden om mijn tong af te bijten en te sterven', citeert het persagentschap een televisie-uitzending.

Kakehi is in elk geval niet de eerste Japanse 'zwarte weduwe' - een verwijzing naar de vrouwelijke spin die haar partner opeet na het paren. In 2012 nog werd dertiger Kanae Kijima ter dood veroordeeld voor de moord op drie mannen die ze via datingsites had ontmoet. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners