Italianen blijven lachen met IS-bedreiging: 'Laat Concordia-kapitein niet aan boord!'

23/02/15 om 17:35 - Bijgewerkt op 25/02/15 om 11:01

De Italianen blijven lachen met de bedreigingen van terreurgroep Islamitische Staat (IS). Die dreigde ermee Rome te zullen veroveren en riep zelfs een hashtag in het leven. Onder diezelfde hashtag geven de Italianen hen handig reis- en stijladvies.

Italianen blijven lachen met IS-bedreiging: 'Laat Concordia-kapitein niet aan boord!'

© Twitter

De Italianen steken al een paar dagen de draak met bedreigingen van de terreurgroep Islamitische Staat (IS). Na zes dagen zijn ze op Twitter nog lang niet uitgegrapt.

IS dreigde in een recente video dat ze 'Rome zullen veroveren, als Allah het wil'. Het riep ook de hashtag #We_Are_Coming_O_Rome in het leven, waaronder strijders tweets plaatsten van gewapende konvooien met IS-vlaggen.

De Italianen reageerden niet met angst, maar gaven de IS-strijders onder dezelfde hashtag handig reisadvies. De reis-en stijltips, maar ook parodieën met foto's van Romeinse strijders, blijven binnenstromen. Een selectie.

'Isis lanceert de hashtag #we_are_coming_o_rome. Jammer genoeg voor hen waren de Feyenoord-supporters ze voor.'

Een strijder dreigde ook om 'homo's van de toren van pizza te gooien' en was er zich niet van bewust dat hij een schrijffout gemaakt had. Hij bedoelde de toren van Pisa.

Lees meer over:

Onze partners