Israëlisch leger doodt onschuldige Palestijn

07/01/11 om 15:07 - Bijgewerkt om 15:07

Tijdens een operatie tegen Hamasleden in Hebron hebben Israëlische soldaten per abuis een onschuldige Palestijn doodgeschoten.

Israëlisch leger doodt onschuldige Palestijn

© Reuters

Tijdens een operatie tegen Hamasleden in Hebron, op de bezette Westelijke Jordaanoever, hebben Israëlische soldaten per abuis een onschuldige Palestijn gedood. De 65-jarige Amr Qawasme werd vrijdagochtend voor zonsopgang doodgeschoten in zijn bed.

Raid

Het incident gebeurde tijdens een operatie tegen enkele leden van Hamas. Die hadden verschillende weken lang een hongerstaking gehouden uit protest tegen hun opsluiting zonder aanklacht of veroordeling, en waren donderdag in Hebron vrijgelaten door de Palestijnse Autoriteit.

Het slachtoffer woonde naar verluidt in hetzelfde gebouw als een van de Hamasmannen. Het Israëlische leger zegt in een mededeling dat het de vergissing betreurt en zal onderzoeken, meldt de BBC.

Hebron

Sinds 1997 staat ongeveer tachtig procent van Hebron onder toezicht van de Palestijnse Autoriteit. Israël behield de controle over een enclave rond de Grot van de Patriarchen. In Hebron wonen momenteel zo'n 600 Joodse kolonisten tussen 170.000 Palestijnen, wat voor voortdurende spanningen zorgt.

Het Israëlische leger voerde in de nacht van donderdag op vrijdag ook een driedubbele luchtraid uit in de Gazastrook. Daarbij vielen geen slachtoffers.

Lees meer over:

Onze partners