Israël bestookt vanuit Gaza tijdens vredesoverleg

15/09/10 om 16:26 - Bijgewerkt om 16:26

De Israëlische en Palestijnse leiders Benjamin Netanyahu en Mahmoud Abbas zijn in Jeruzalem bijeen voor vredesgesprekken.

Israël bestookt vanuit Gaza tijdens vredesoverleg

© EPA

Militanten in de Gazastrook hebben woensdag verschillende mortieren en zelfgemaakte raketten afgevuurd op Israël, zonder daarbij slachtoffers of schade te maken. Enkele uren later viel Israël vanuit de lucht een smokkeltunnel aan de grens van Gaza met Egypte aan. Daarbij vielen volgens Palestijnse bronnen één dode en drie gewonden.

Het geweld komt er op het moment dat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en de Palestijnse leider Mahmoud Abbas in Jeruzalem bijeen zijn voor vredesgesprekken.

De Amerikaanse gezant voor het Midden-Oosten, George Mitchell, die samen met Hillary Clinton bij de gesprekken bemiddelt, zei volgens de BBC dat het overleg "in de juiste richting evolueert".

Toch lijkt er nog geen noemenswaardige vooruitgang geboekt in de belangrijke dossiers van de Joodse nederzettingen in bezet Palestijns gebied en het betwiste Oost-Jeruzalem.

Een ander groot probleem is de Gazastrook, die bestuurd wordt door het radicale Hamas. Die terreurgroepering verwerpt de vredesonderhandelingen.

Lees meer over:

Onze partners