IS neemt hoofdkwartier in van overheid in Ramadi

15/05/15 om 16:38 - Bijgewerkt om 16:38

De Islamitische Staat heeft onder meer het hoofdkwartier van de provinciale overheid en dat van de lokale politie in Ramadi ingenomen. Dat melden de lokale autoriteiten van de strategische provinciehoofdstad in Irak. IS heeft nu zo goed als heel Ramadi onder controle.

IS neemt hoofdkwartier in van overheid in Ramadi

Een Iraakse soldaat in Ramadi (foto 2014) © Reuters

Donderdag startte IS met een nieuw offensief in de provincie Anbar, die al voor het grootste deel onder controle is van de terreurgroepering. Vrijdag slaagden IS-milities er in, belangrijke delen van Ramadi in te nemen.

'IS bezet momenteel het regeringscomplex in Ramadi en heeft zijn vlag gehesen op het hoofdkwartier van de politie van Anbar', zegt een functionaris van de politie. IS bevestigde ook al in een mededeling dat zij 'het regeringscomplex in het centrum van Ramadi heeft aangevallen' en daarbij 'afvalligen' gedood heeft.

Als IS er in slaagt om Ramadi volledig in te nemen, heeft de jihadistenbeweging de hoofdsteden van de twee grootste provincies van Irak onder haar controle. Mosoel, de hoofdstad van de provincie Nineve (naast Anbar), is al in handen van IS sinds juni 2014. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners