Honderden mensen herkennen 'Griekse Maddie'

19/10/13 om 17:14 - Bijgewerkt om 17:14

De Griekse politie probeert het vierjarige blonde meisje te identificeren dat aangetroffen werd in een kamp van Roma-zigeuners. Honderden mensen uit Europa en de VS beweren dat de kleuter hun kind kan zijn.

Honderden mensen herkennen 'Griekse Maddie'

© AFP

De Griekse liefdadigheidsorganisatie De Lach van een Kind, die zich over het vierjarig meisje Maria heeft ontfermd, is overstelpt met boodschappen van mensen die menen hun kind te hebben herkend.

Hoop voor de McCanns

De Lach van een Kind kreeg al honderden telefoontjes en e-mails van mensen doorheen Europa en de VS die zeggen dat Maria hun kind kan zijn, aldus woordvoerder Panagiotis Pardalis, geciteerd door de Britse krant The Daily Mirror. Hij voegde eraan toe dat gevallen als dit hoop moet geven aan mensen als Gerry en Kate McCann, ouders van de Britse peuter die in 2007 in Portugal op bijna vierjarige leeftijd mysterieus is verdwenen.

Een woordvoerder van de McCanns bevestigde tegenover de krant dat de zaak hen inderdaad "veel hoop" heeft gegeven dat "Maddie" levend wordt teruggevonden.

Mensenhandel

Politiemannen voerden donderdag een raid op het kamp in Farsala uit toen ze een klein blond meisje met groene ogen opmerkten dat helemaal niet leek op het koppel waarmee ze samenleefde. Dna-testen bevestigden dat de man en vrouw in kwestie niet de ouders van het kind waren. De politie arresteerde de 39-jarige man en de 40-jarige vrouw op verdenking van de ontvoering van een minderjarige.

De Griekse autoriteiten vrezen dat het meisje werd ontvoerd, of het slachtoffer van mensenhandel is geworden. Ze verspreidden foto's van het meisje dat vermoedelijk nog als zuigeling bij de echte ouders ontvoerd. Tot tien andere in het zigeunerkamp gevonden kinderen, zijn mogelijk het slachtoffer van een internationale kinderhandel.(Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners