‘Gsm’s van passagiers vermiste Boeing gaan nog gewoon over’

Familielid van passagier op vermiste vlucht MH370 van Malaysia Airlines © Reuters

De gsm’s van passagiers die aanwezig waren op de vermiste vlucht MH370 van Malaysia Airlines lijken nog gewoon te werken. Verontruste familieleden die hun geliefden proberen te bereiken, horen de telefoon overgaan.

Verontruste familieleden die passagiers van de vermiste vlucht MH370 van Malaysia Airlines proberen te bereiken, horen de telefoon overgaan. Dat melden verschillende Chinese media.

Zeker negentien families hebben maandag een verklaring ondertekend waarin zij zeggen dat de gsm’s van hun vermiste geliefden nog gewoon overgaan. Na enkele keren overgaan, wordt de verbinding verbroken, alsof iemand ze wegdrukt.

Familieleden laten live op televisie horen dat de telefoons nog overgaan. Ze hebben de telefoonnummers doorgeven aan Malaysia Airlines en de Chinese politie. De commercieel directeur van Malaysia Airlines heeft verklaard dat ook zijn luchtvaartmaatschappij verbinding kreeg toen de nummers werden gedraaid.

Informatie achtergehouden

De bezorgde families vermoeden dat er informatie over de verdwenen vlucht wordt achtergehouden en eisen over het lot van hun geliefden te worden geïnformeerd. Een logische verklaring voor het overgaan van de telefoons lijkt er immers niet te zijn. Volgens Maleisische autoriteiten is de Boeing binnen twee minuten van de radar verdwenen.

Dit lijkt erop te wijzen dat het toestel moet zijn geëxplodeerd of uiteengespat. Een duikvlucht naar beneden vanaf 10 kilometer hoogte zou immers door de radars zijn geregistreerd, of in ieder geval door een gezagvoerder zijn gemeld. Omdat beiden niet is gebeurd, lijken onderzoekers voor een mysterieus raadsel te staan. (Elsevier/Servaas van der Laan/AVE)

Partner Content