Frankrijk verbijsterd: Vrouw houdt dochter twee jaar verborgen in autokoffer

28/10/13 om 17:14 - Bijgewerkt om 17:18

In Frankrijk heeft een moeder een baby meer dan een jaar verborgen gehouden in de koffer van haar auto. In heel het land rijzen vragen hoe dit kon gebeuren en waarom niemand het meisje heeft opgemerkt.

Frankrijk verbijsterd: Vrouw houdt dochter twee jaar verborgen in autokoffer

Autokoffer © Thinkstock

Een tweejarig meisje werd door haar moeder al sinds de geboorte 'opgevoed' in een autokoffer. "Een zaak die alle verbeelding te boven gaat", zeggen Franse onderzoekers.

Mecaniciens die bezig waren met het herstellen van een Peugeot 307 in het Franse departement Dordogne, werden opgeschrikt door vreemde geluiden. Volgens de 45-jarige eigenares werd het geluid veroorzaakt door rondslingerend speelgoed. Maar de mannen hun nieuwsgierigheid was geprikkeld en ze onderzochten de wagen.

Tot hun grote verbazing ontdekten ze een naakte baby, omringd door uitwerpselen. "Ik ben nog steeds niet goed van die ontdekking", vertelde Guillaume Iguacel in verschillende Franse kranten. "Het beeld van het meisje staat sindsdien op mijn netvlies gebrand", zei hij.

Geen geboortecertificaat en geen naam

De moeder vond het blijkbaar niet abnormaal dat haar kind verstopt lag in de wagen. Volgens haar verklaring wilde ze het kind verborgen houden voor haar echtgenoot, die geen weet had van het bestaan van de baby.

Het meisje heeft geen geboortecertificaat, geen naam en kan niet spreken. "Het meisje is behoorlijk onderontwikkeld voor haar leeftijd", aldus de procureur.

'Gebonden aan haar wagen'

De buren van het, Portugese, koppel reageren verbaasd. "We hadden wel de indruk dat de vrouw erg gebonden was aan haar wagen, ze verliet hem zelden. Maar dat daarin een kind verborgen lag, dat hadden we niet zien aankomen", vertelt een buur aan le Parisien.

Het stel is aangeklaagd voor kindermisbruik en de sociale dienst heeft het meisje meegenomen.

Lees meer over:

Onze partners