Filipijnse overheid wil geen 'seksfestijn' met Valentijn

12/02/14 om 09:29 - Bijgewerkt om 09:29

De Filipijnse overheid raadt jongeren aan zich niet te laten meeslepen door de 'sfeer van romantiek en razende hormonen' op Valentijn. Seksueel risicogedrag leidt tot ongewenste zwangerschappen, klinkt het.

Filipijnse overheid wil geen 'seksfestijn' met Valentijn

Filipijnse moeder © Reuters

Filipijnse jongeren hebben de raad gekregen zich niet te laten meeslepen door de "sfeer van romantiek en razende hormonen" tijdens Valentijnsdag. De Nationale Jeugd Commissie maande de jongeren aan op seksueel vlak verantwoordelijk te zijn.

De commissie waarschuwde dat de vieringen op 14 februari seksueel risicogedrag zouden kunnen aanmoedigen, dat tot ongewenste zwangerschappen zou leiden. Jeugdcommissaris Perci Cendana legde uit dat verantwoordelijk zijn betekent de juiste beslissingen te nemen en voorbehoedsmiddelen gebruiken.

Tienerzwangerschappen

Uit de voorlopige resultaten van een studie naar seksualiteit en vruchtbaarheid bij jonge volwassenen in de Filipijnen, blijkt dat een op de drie jongeren voorhuwelijkse geslachtsgemeenschap hebben, waarvan 78 procent onveilig gebeurt.

De studie toonde ook dat tienerzwangerschap bij meisjes tussen 15 en 19 jaar oud van 6 procent in 2002 naar 14 procent in 2013 is gestegen.

"Tienerzwangerschappen zijn vaak het gevolg van een overhaaste beslissing", aldus Cendana. "Jongeren mogen die fout op Valentijnsdag niet maken", klonk het.

"Er zijn meer betekenisvolle en even romantische manieren om Valentijn te vieren, die veiliger zijn." (Belga/AVE)

Onze partners