Extreemrechts terroriseert Legoland wegens moslimdag

06/03/14 om 15:31 - Bijgewerkt om 15:31

Het Britse Legoland sluit een weekend de deuren nadat het bedreigd werd uit extreemrechtse hoek. Het park wilde een familiedag voor moslims organiseren.

Extreemrechts terroriseert Legoland wegens moslimdag

De Britse koningin Elizabeth II en de hertog van Edinburgh tijdens een wandeling door Legoland in Windsor. © Reuters

Legoland en het bijhorende hotel waren afgehuurd door de Moslim Onderzoeks- en Ontwikkelingsstichting. Duizend islamitische gezinnen zouden er het weekend gaan doorbrengen. Maar Legoland annuleerde het privé-evenement nadat de Facebookpagina van het park overspoeld werd door gewelddadige berichten van extreemrechtse bewegingen.

'Niet buigen voor moslims'

Vanwege de aanstootgevende berichten werd de Facebookpagina afgesloten. Het pretpark kreeg ook dreigtelefoontjes en -mails. Legoland heeft niet gezegd van welke groeperingen de bedreigingen afkomstig waren. Maar voordat de familiedag geannuleerd werd, schreef een blogger van de extreemrechtse British National Party dat 'Legoland zich moet schamen dat het voor de moslims buigt.'

Na gesprekken met de politie, liet Legoland weten het park in Windsor, ten westen van Londen, en het hotel het hele weekend te sluiten. Het pretpark zegt op die manier de veiligheid van de bezoekers en werknemers te willen verzekeren.

De politie van Thames Valley voert ondertussen een onderzoek naar de dreigementen en aanstootgevende berichten.

Bezoekers die tickets hadden geboekt, worden volledig terugbetaald. Legoland zal weer voor het publiek toegankelijk zijn vanaf 14 maart.

Lees meer over:

Onze partners