Een tank besturen en paraderen met Kalasjnikov: de grootste wapenbeurs in beeld

25/02/15 om 11:48 - Bijgewerkt om 11:48

In Abu Dhabi vindt de grootste wapenbeurs ter wereld plaats. Producenten tonen de nieuwste snufjes van een tank en hypermoderne vuurwapens. Over de collateral damage en de vele burgerslachtoffers die elk conflict maakt, wordt hier niet gesproken.

In Abu Dhabi vindt deze week de grootste wapenbeurs ter wereld plaats. Net als op een auto- of huishoudbeurs tonen bedrijven hun nieuwste modellen en trachten ze zoveel mogelijk wapens te verkopen. Buiten de hal vinden zelfs demonstraties plaats waarbij tanks en vuurwapens worden ingezet tegen vermeende terroristen. Over de 'collateral damage' en de vele burgerslachtoffers die elk conflict treft, wordt hier niet gesproken. Meer dan één biljoen dollar wordt er jaarlijks uitgegeven in de wapenindustrie. Een lucratieve markt die de vruchten kan meepikken van de strijd tegen Islamitische Staat (IS) in Irak en Syrië en het aanhoudende geweld in het oosten van Oekraïne.

Voornamelijk Chinese militairen bezoeken de beurs, al zijn er ook veel Russen. Rusland is een grote producent en voornamelijk bekend van de kalasjnikov. Opvallende bezoeker is de Oekraïense president Petro Poroschenko. In het oosten van zijn land woedt een brutaal conflict tussen regeringstroepen uit Kiev en pro-Russische separatisten.

Lees meer over:

Onze partners