Een op de drie Palestijnse slachtoffers is vrouw of kind

14/07/14 om 11:24 - Bijgewerkt om 11:24

Een derde van de 172 Palestijnen die om het leven zijn gekomen tijdens de bombardementen van Israël in de Gazastrook, is vrouw of kind.

Een op de drie Palestijnse slachtoffers is vrouw of kind

De zoon van een gezin dat om het leven kwam bij Israëlische luchtaanvallen, rouwt tijdens de begrafenis in Gaza-Stad. © Reuters

Dertig procent van de 172 Palestijnen die afgelopen week om het leven zijn gekomen bij Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook, zijn vrouwen en kinderen.

De telling van het Duitse persbureau DPA is gebaseerd op een lijst van de slachtoffers van het ministerie van Gezondheid in Gaza. In totaal zijn 29 vrouwen om het leven gekomen, van wie zeven jonger dan 18. Onder de slachtoffers zijn ook 24 jongens onder de 18. Ongeveer de helft van hen zijn jongetjes jonger dan 10. De jongste is een baby van 18 maanden. Het is niet onmiddellijk na te gaan hoeveel van de 119 om het leven gekomen mannen burgers zijn.

Het dodental is ondertussen uitgestegen boven dat van het achtdaagse Israëlische offensief van november 2012. Mensenrechtengroep B'Tselem telde toen 167 Palestijnse slachtoffers.

Volgens een woordvoerder van het Palestijnse ministerie van Gezondheid op de website van de Britse omroep BBC, zijn er in Gaza ook nog ongeveer 1.260 gewonden gevallen. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners