Duits wetsontwerp verplicht moeders om echte vader van buitenechtelijk kind op te biechten

29/08/16 om 21:01 - Bijgewerkt om 21:01

De Duitse minister van Justitie Heiko Maas heeft een wetsontwerp klaar dat vrouwen moet dwingen om uit de biecht te klappen over de identiteit van de echte vader van een buitenechtelijk kind.

Duits wetsontwerp verplicht moeders om echte vader van buitenechtelijk kind op te biechten

© iStock

Hoe of wat is nog niet helemaal duidelijk, maar het is de bedoeling van de regering om natuurlijke vaders te verplichten om bij te dragen in het onderhoudsgeld. 'We willen meer rechtszekerheid creëren voor schijnvaders', aldus minister Maas.

Twee jaar

Mannen die twijfels hebben bij hun vaderschap, kunnen volgens de tekst hun partner dwingen om de naam of namen te onthullen van de man(nen) met wie ze het bed deelde in de periode van de conceptie. Bedrogen echtgenoten zouden dan twee jaar onderhoudsgeld kunnen eisen van die biologische vader - ook een wijziging, want momenteel is dat onbeperkt.

De moeder mag zich enkel nog in stilzwijgen hullen wanneer er zeer ernstige redenen bestaan om de identiteit van de biologische vader niet vrij te geven, aldus Maas.

Maas verduidelijkte niet welke sancties er genomen kunnen worden tegen een vrouw die niet uit het buitenechtelijke bed wil klappen.

De Duitse ministerraad buigt zich woensdag over het wetsontwerp, dat nog door het parlement moet worden goedgekeurd. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners