Dode en gewonden bij explosie op Griekse toeristenboot

07/10/12 om 08:55 - Bijgewerkt om 08:55

Bij een ontploffing op een plezierboot nabij het Griekse eiland Kos is de kapitein omgekomen. Ook een dertigjarige Belg raakte gewond bij die ontploffing.

Dode en gewonden bij explosie op Griekse toeristenboot

© Reuters

Bij een ontploffing op een plezierboot nabij het Griekse eiland Kos is de kapitein zaterdagavond omgekomen. Ook enkele toeristen raakten gewond waaronder een dertigjarige Belg. De boot kwam net terug van een excursie en lag aangemeerd in de haven van Mandraki, op het eiland Kos, toen een klein replicakanon op het schip ontplofte. Daarbij kwam de 51-jarige kapitein van de boot om het leven.

De kapitein zou de gewoonte hebben gehad de kanonrepliek te laten schieten om zijn terugkeer in de haven aan te kondigen. Bij een poging om het schiettuig in de richting van de zee om te draaien, is dit ontploft. Vermoedelijk heeft de kapitein zich op het kanon geworpen om zijn passagiers te beschermen. Hij zou op slag dood zijn geweest.

Volgens de politie en diverse medische bronnen raakten bij de ontploffing ook enkele toeristen gewond, waaronder een dertigjarige Belg. De toestand van de gewonden is niet levensbedreigend.

Aan boord van het schip bevonden zich 28 passagiers. Het gaat om Belgen, Nederlanders, Duitsers en twee Grieken. Volgens het Griekse agentschap ANA hebben de havenautoriteiten een onderzoek geopend naar de oorzaak van de ontploffing. (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners