Clinton: 'We weten dat IS retoriek van Trump gebruikt om terroristen te rekruteren' (video)

19/09/16 om 17:15 - Bijgewerkt om 17:17

Volgens de Democratische presidentskandidate wordt de uitspraken van haar Republikeinse tegenstander online gebruikt om mensen te overtuigen voor de jihad.

Clinton: 'We weten dat IS retoriek van Trump gebruikt om terroristen te rekruteren' (video)

Hillary Clinton © Belga Image

De Democratische presidentskandidate Hillary Clinton kreeg op een persconferentie de vraag of ze denkt dat de recente aanslagen, zoals afgelopen weekend in New York, in de kaart van haar tegenstander Donald Trump spelen - en dat misschien zelfs als doel hebben.

'We weten dat veel van de retoriek van Trump wordt gebruikt door terroristen, vooral IS, die hiervan een oorlog tegen de islam willen maken, veeleer dan een strijd tegen jihadisten,' antwoordde de voormalige minister van Buitenlandse Zaken. 'Zij willen dat gebruiken om meer strijders te verleiden voor hun zaak.'

Om die uitspraak te staven, verwijst Clinton naar voormalig CIA-directeur Michael Hayden.

Clinton merkte ook op dat ze de enige presidentskandidaat is die al echt in de Situation Room is geweest en lastige beslissingen heeft moeten maken over de strijd tegen terrorisme. 'Van Trump horen we geen plannen. Hij blijft zeggen dat hij een geheim plan heeft. Wel, het geheim is dat hij geen plan heeft', aldus Clinton. (KVDA)

Lees meer over:

Onze partners