China: twee mannen onder puin gehaald, één overleefde niet

23/12/15 om 08:12 - Bijgewerkt om 08:12

Een 19-jarige man is 67 uur nadat hij werd begraven door een grondverschuiving in het zuiden van China, levend vanonder het puin gehaald. Een tweede slachtoffer overleefde de grondverschuiving niet.

China: twee mannen onder puin gehaald, één overleefde niet

Een 19-jarige man is 67 uur nadat hij werd begraven door een grondverschuiving in het zuiden van China, levend vanonder het puin gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis. Dat meldt het Chinese staatspersagentschap Xinhua. Volgens de brandweer zou ook een tweede overlevende aangetroffen zijn, maar zou die persoon nog niet bevrijd zijn. De 19-jarige man werd in een stabiele toestand naar het ziekenhuis gebracht. Het tweede slachtoffer is zwaargewond en wordt woensdagochtend nog door de brandweer bevrijd. Bij de grondverschuiving van zondag in een industriezone in Shenzen, in het zuiden van China, viel al zeker één dode. Meer dan 70 mensen zijn nog vermist. Een dertigtal gebouwen raakte bedolven, waaronder fabrieken en slaapplaatsen van arbeiders. Een drieduizendtal reddingswerkers en tientallen graafmachines werden ingezet om de slachtoffers te lokaliseren. © BELGA

Een 19-jarige man is 67 uur nadat hij werd begraven door een grondverschuiving in het zuiden van China, levend vanonder het puin gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis. Dat meldt het Chinese staatspersagentschap Xinhua. Naast de man werd ook een tweede slachtoffer aangetroffen, maar die persoon overleefde de grondverschuiving niet.

De 19-jarige man werd in een stabiele toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Een tweede slachtoffer, dat de ramp niet overleefde, werd eveneens van onder het puin gehaald.

Het gaat slechts om het tweede lichaam dat werd aangetroffen sinds de grondverschuiving van zondag in een industriezone in Shenzen, in het zuiden van China.

Nog meer dan 70 vermisten

Meer dan 70 mensen zijn nog vermist. Een dertigtal gebouwen raakte bedolven, waaronder fabrieken en slaapplaatsen van arbeiders. Een drieduizendtal reddingswerkers en tientallen graafmachines werden ingezet om de slachtoffers te lokaliseren. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners