Charlie Hebdo blijft shockeren

29/03/16 om 14:01 - Bijgewerkt om 14:01

Het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo heeft na de pijnlijke cartoons van vorige week over de aanslagen in België opnieuw heel wat mensen geshockeerd met zijn nieuwe editie.

Charlie Hebdo blijft shockeren

© /

Op de voorpagina van het jongste nummer van het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo staat een getekende versie van de Belgische zanger Stromae afgebeeld voor de Belgische driekleur en met naast hem in het rond vliegende lichaamsdelen. Bovenaan staat de titel "Papa où t'es?" met de begeleidende antwoorden "Ici, là en là aussi". Een schokkende cover voor heel wat mensen, zo blijkt uit de reacties op de sociale media. Het blad is volledig gewijd aan de aanslagen van 22 maart in Zaventem en Brussel.

Eerder lekten ook al de eerste Charlie Hebdo-cartoons uit over de aanslagen. Die waren al even frappant voor veel aangeslagen Twitteraars.

In januari vorig jaar was Charlie Hebdo zelf nog het doelwit van een zware aanslag. De voorpagina van de eerste editie na die aanslagen bevatte toen een cartoon van Mohammed met een traan onder zijn linkeroog en een bordje in zijn handen waarop stond "Je suis Charlie". Boven de illustratie stond de tekst "Tout est pardonné".

(TE)

Onze partners