Burgemeester van Kos waarschuwt voor bloedvergieten

© REUTERS

Op het Griekse vakantie-eiland Kos kan het tot bloedvergieten komen als er niet meteen maatregelen worden getroffen om de orde te herstellen. Dit heeft de burgemeester van het eiland, Giorgos Kyritsis, geschreven aan de regering in Athene.

Op Kos zijn meer dan 7.000 migranten toegestroomd. Het eiland kan het probleem niet meer aan. ‘Het gevaar op bloedvergieten is reëel’, waarschuwt de burgemeester in een brief die in de Griekse pers verscheen.

Reporters ter plaatse melden dat migranten dinsdagmorgen de kustpromenade van de hoofdplaats van Kos blokkeerden. Ze eisten luidkeels papieren om het eiland te kunnen verlaten en door te reizen naar Midden-Europa. In het kleine stadion van het eiland kwam het volgens ooggetuigen tot schermutselingen tussen migranten. Ook zouden politieagenten aangevallen zijn, die zich met hun wapenstok verweerden.

Op Kos heersen chaotische toestanden. Honderden migranten komen er dagelijks toe van aan de dichtbij gelegen Turkse kusten. Hulporganisaties, de overheid en de bevolking worden overrompeld. Op veel andere eilanden in het oosten van de Egeïsche Zee is de toestand vergelijkbaar. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content