Britse regering vraagt duizenden migranten per sms het land te verlaten

18/10/13 om 17:43 - Bijgewerkt om 21:11

Via een sms heeft het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken aan duizenden migranten gevraagd het land te verlaten.

Britse regering vraagt duizenden migranten per sms het land te verlaten

© Thinkstock

Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft duizenden migranten per sms gevraagd het land te verlaten.

"Bericht van het Britse Grensagentschap. U wordt gevraagd Groot-Brittannië te verlaten, aangezien u niet langer recht heeft hier te verblijven", stond in de sms die in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken verstuurd werd door het bedrijf Capita. Die sms zou naar 58.000 mensen gestuurd zijn, aldus een woordvoerster van Capita aan persagentschap DPA.

Mensenrechtenactivist Suresh Grover

Ook inwoners die al heel hun leven de Britse nationaliteit hebben, kregen de sms, zoals onder meer de bekende Britse antiracisme-activist Suresh Grover.

"Ik ben in 1966 naar hier gekomen met mijn ouders. Ik ben in Oost-Afrika geboren, maar heb altijd een Brits paspoort gehad. Het is schandalig dat zulke sms'en worden verstuurd."

198 klachten

Een andere Brit, adviseur immigratie bij een advocatenbureau, meldt aan de krant The Independent dat hij volgens Capita de sms kreeg omdat hij onlangs een aanvraag heeft ingediend bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.

"Maar dat moet zeker 30 jaar geleden zijn, en ik had toen geen gsm."

Binnenlandse Zaken heeft hierover al 103 klachten gekregen, en Capita 95. Grover vermoedt dat het werkelijke aantal veel hoger ligt. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners