Brits parlement stemt symbolisch voor erkenning Palestina

© Reuters

In het Britse parlement heeft een grote meerderheid gestemd voor de erkenning van Palestina als staat. Het resultaat is echter niet bindend.

Een grote meerderheid van het Britse parlement heeft voor de erkenning van Palestina als staat gestemd. Maar liefst 274 parlementsleden stemden in het Lagerhuis voor de erkenning, als ‘bijdrage om een onderhandelde tweestatenoplossing te bewerkstelligen’. Amper twaalf stemden tegen. Het resultaat is echter niet bindend voor de regering.

‘Het Verenigd Koninkrijk zal een Palestijnse staat pas bilateraal erkennen als we tot het besluit komen dat we zo het meest tot vrede kunnen bijdragen’, zei Tobias Ellwood, onderstaatssecretaris bevoegd voor het Midden-Oosten. Ook een woordvoerder van premier David Cameron zei voor de stemming dat de regering haar beleid niet zou veranderen.

De nieuwe premier van Zweden, sociaaldemocraat Stefan Löfven, had al eerder aangekondigd Palestina te zullen erkennen. Israël en de Verenigde Staten uitten daarop hevige kritiek. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content