Bouw van grootste standbeeld ter wereld begonnen

31/10/13 om 15:14 - Bijgewerkt om 15:14

De eerste steen voor het grootste standbeeld ter wereld is in India gelegd. Met 182 meter zal het gevaarte bijna viermaal zo hoog zijn als het Vrijheidsbeeld in New York.

Bouw van grootste standbeeld ter wereld begonnen

'Beeld van de Eenheid' © AFP

Het monument met de titel 'Beeld van de Eenheid' wordt sinds donderdag op een eiland in de rivier Narmada in de West-Indiase deelstaat Gujarat opgericht.

De met brons beklede figuur zal na de voltooiing over enkele jaren de vrijheidsstrijder en eerste Indiase minister van Binnenlandse Zaken, Sardar Vallabhbhai Patel, voorstellen.

Boeren in het hele land zijn opgeroepen ijzeren delen van hun landbouwwerktuigen voor de bouw af te staan.

Grootste van de wereld

Het standbeeld zal na zijn voltooiing tot de grootste van de wereld behoren, daaronder ook een 128 meter hoge stenen boeddha in China. Met de sokkel meegerekend, meet het in 2002 voltooide monument zelfs 153 meter en is daarmee tot nog toe het grootste standbeeld ter wereld.

Het tweede grootste standbeeld ter wereld is met zijn 93 meter het Vrijheidsbeeld in New York, gevolgd door 'Het Moederland Roept' in het Russische Volgograd en Christus de Verlosser in het Braziliaanse Rio de Janeiro. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners