Boko Haram stuurt video om te bewijzen dat ontvoerde meisjes nog in leven zijn

14/04/16 om 05:16 - Bijgewerkt om 05:21

Twee jaar nadat Boko Haram 276 schoolmeisjes van een middelbare school in Chibok ontvoerde, levert de islamistische terreurgroep in een video het bewijs dat de meisjes, althans sommigen van hen, nog leven.

Boko Haram stuurt video om te bewijzen dat ontvoerde meisjes nog in leven zijn

Een protestprocessie in de Nigeriaanse stad Lagos omdat de meisjes ook na bijna 2 jaar nog niet zijn bevrijd © REUTERS

Dat meldt de Amerikaanse zender CNN.

In de video van twee minuten zijn vijftien meisjes te zien met een zwarte hidjab. Ze geven hun naam, en vertellen dat ze ontvoerd zijn in Chibok, aldus CNN. Twee moeders herkenden hun dochter, en een klasgenote van de meisjes kon een aantal van haar vriendinnen identificeren.

De video zou opgenomen zijn op 25 december 2015, en is de eerste sinds de video van mei 2014.

Bewijsmateriaal

Een woordvoerder van de Nigeriaanse regering zei dat de meisjes niet gestresseerd lijken te zijn in de video. Verder geeft men echter geen commentaar over de onderhandelingen met Boko Haram, dat de meisjes wil ruilen voor islamistische gevangenen in Nigeriaanse gevangenissen.

De regering had Boko Haram gevraagd bewijs te leveren dat de meisjes nog in leven zijn, en ontving voor de video al vijf foto's van enkele gegijzelden. Van de 276 schoolmeisjes zijn er nog 219 vermist, 57 van hen konden kort na hun ontvoering ontsnappen.

(Belga/RR)

Onze partners