Bloedig einde van buskaping in Manilla

23/08/10 om 10:48 - Bijgewerkt om 10:48

Een vijftiental toeristen werd tien uur lang gegijzeld door een ex-politieagent gewapend met een M-16-geweer.

Bloedig einde van buskaping in Manilla

© Reuters

In de Filipijnse hoofdstad Manilla is een einde gekomen aan een urenlange buskaping. Een vijftiental toeristen werd tien uur lang gegijzeld door een ex-politieagent gewapend met een M-16-geweer.

Bij het drama werden uiteindelijk acht toeristen gedood, aldus de Filipijnse president Benigno Aquino. Ook de gijzelnemer kwam om het leven. Op televisiebeelden was te zien dat lichamen uit de bus werden gedragen, maar ook dat vier personen naar buiten stapten.

Ontslagen
De bus stond geparkeerd nabij een groot park toen de gijzelnemer toesloeg. Aan boord waren toen 25 passagiers, 22 toeristen uit Hong Kong en drie Filipijnen. In de loop van de dag liet de man negen gijzelaars gaan.

De politie besloot het voertuig te bestormen nadat de chauffeur er in geslaagd was om door een raam te ontsnappen. De gijzelnemer zou op dat moment hebben toegegeven twee gijzelaars te hebben neergeschoten. Omstaanders hoorden geweerschoten.

De gijzelnemer, geïdentificeerd als Rolando Mendoza, was in 2008 ontslagen uit het politiekorps - na betichtingen van diefstal, afpersing en drugsinbreuken - en eiste zijn job terug.

Lees meer over:

Onze partners