'Belgische vrouw in Syrië onthoofd door IS': federaal parket informeert zich

04/02/16 om 12:30 - Bijgewerkt om 15:13

Er zijn berichten dat de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) in Syrië een jonge Belgische vrouw heeft onthoofd wegens hekserij. Het federaal parket en de regering informeren zich.

'Belgische vrouw in Syrië onthoofd door IS': federaal parket informeert zich

De vlag van Islamitische Staat wappert in Syrië © Belga Image

Het is David Thomson, journalist van Radio France Internationale (RFI), die het bericht via Twitter verspreidt. Volgens jihadwatcher en Syriëkenner Pieter Van Ostaeyen heeft Thomson zijn informatie van twee bronnen in Syrië maar zowel Thomson als Van Ostaeyen benadrukken dat de informatie nog niet werd verspreid via de officiële IS-kanalen.

Het slachtoffer zou een 22-jarige Belgische vrouw van Marokkaanse origine zijn die zich in Syrië bij IS had aangesloten, maar het is niet duidelijk waar en wanneer de feiten zouden hebben plaatsgevonden of wat de bron is. 'We hebben geen enkele verdere informatie over haar identiteit of wat dan ook', zegt Pieter Van Ostaeyen.

Het federaal parket informeert zich en kon nog geen commentaar kwijt. Ook Buitenlandse Zaken informeert zich.

52 vrouwen

In een recente blogpost schrijft Van Ostaeyen dat er 52 Belgische vrouwen in Syrië zijn, die op eigen houtje, in groep of in het spoor van hun partner zouden vertrokken zijn. Zij vertegenwoordigen ongeveer 9,2 procent van alle Belgen in Syrië en minstens 14 hebben banden met Sharia4Belgium. Minstens 21 zouden zich ook aangesloten hebben bij IS. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners