Bart De Wever is in VS voor Mayors Forum en veiligheidstop

08/06/15 om 09:49 - Bijgewerkt om 11:30

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) is in New York, waar hij door zijn collega Bill de Blasio is uitgenodigd op het prestigieuze Mayors Forum. Daarna reist hij door naar Washington DC voor een veiligheidstop.

Bart De Wever is in VS voor Mayors Forum en veiligheidstop

Bart De Wever in New York © Twitter @tomvandeweghe

Het Mayors Forum, dat loopt van 8 tot en met 10 juni, is een tweejaarlijkse conferentie waarop verschillende belangrijke wereldsteden vertegenwoordigd zijn. Naast De Wever tekenen dit jaar ook de burgemeesters van onder andere Bangkok, Dubai, Kaapstad, Kiev en Rome present. Ze zullen er praten over de uitdagingen waar hun steden voor staan op het vlak van stadsinnovatie en -ontwikkeling, duurzaamheid en mobiliteit.

De Wever zei in De ochtend op Radio 1 dat hij ook enkele ondernemers zal ontmoeten, maar benadrukte dat het geen handelsmissie is.

Veiligheidstop

Na de driedaagste top in New York reist de burgemeester van Antwerpen naar de hoofdstad Washington DC, waar hij is uitgenodigd door veiligheidsspecialisten van de overheid om te praten over de aanpak van terrorisme en radicalisering. De Wever: 'Daar ben ik heel benieuwd naar omdat het de Amerikanen zijn die zelf aandrongen op een debriefing. Maar vooral op het Mayors Forum kon ik echt niet meer ontbreken. Ik had al twee keer mijn kat gestuurd en dat werd niet echt geapprecieerd.'

Video: De Wever bezoekt One World Trade Center

Onze partners