Aung San Suu Kyi wil in dialoog gaan met legerleider en president

11/11/15 om 08:54 - Bijgewerkt om 08:53

Bron: Knack

De Myanmarese oppositieleidster Aung San Suu Kyi wil praten met de legerleider Min Aung Hlaing, president Thein Sein en Shwe Mann, de voorzitter van het Myanmarese parlement. Ze stuurde hen daarvoor een brief, zo maakten partijverantwoordelijken bekend.

Aung San Suu Kyi wil in dialoog gaan met legerleider en president

Aung San Suu Kyi © Belga Image

Volgens gedeeltelijke resultaten van de verkiezingen van zondag boekte de partij van Aung San Suu Kyi, de Nationale Liga voor Democratie (NLD), een historische overwinning.

Verzoening

"De burgers hebben hun wens kenbaar gemaakt tijdens de verkiezingen", schrijft ze in de brief. "Ik zou jullie willen uitnodigen volgende week over verzoening te praten, op een moment dat jullie uitkomt."

De vreedzame implementatie van de wil van het volk is heel belangrijk voor de waardigheid van het land, aldus nog de oppositieleidster.

Shwe Mann zei al op Facebook dat hij haar verzoek aanvaardde en niet alleen over de "kwesties vermeld in de brief, maar ook over andere" wil praten. President Thein Sein zal een ontmoeting organiseren met de leiders van het land, zodra de electorale procedures volledig zijn afgerond, zo kondigde minister van Informatie Ye Htut aan.

Het waren de eerste vrije verkiezingen in 25 jaar in het Zuidoost-Aziatische land. Na de bekendmaking van de eerste resultaten gaf de leider van de USDP, de regerende partij in Myanmar toe de verkiezingen te hebben verloren. (Belga/NS)

Onze partners