60 arrestaties bij intocht Sinterklaas

15/11/14 om 15:06 - Bijgewerkt om 15:06

Bij de intocht van Sinterklaas in Gouda zijn 60 mensen aangehouden. Of het gaat om voor- of tegenstanders van Zwarte Piet, werd niet verduidelijkt.

Bij de intocht van Sinterklaas in Gouda zijn zaterdag zestig mensen aangehouden. Dat meldde burgemeester Milo Schoenmaker op een persconferentie. Of het gaat om voor- of tegenstanders van Zwarte Piet, kon Schoenmaker niet zeggen.

De burgemeester zei "teleurgesteld" te zijn over incidenten en noemde de sfeer die daardoor ontstond "grimmig". Een vader en kinderen kwamen door opstootjes in het centrum in het gedrang, zei Schoenmaker. "Een vervelend moment". Ook riepen demonstranten beledigingen naar de politie en naar andere betogers.

Schoenmaker wilde niet zeggen hoeveel politiemensen er op de been waren. Voor de intocht zijn volgens de burgemeester alle scenario's, ook met arrestanten, doorgenomen. "Ik had het, ook met de kennis van nu, niet anders aangepakt", zei hij. De burgemeester zei verder wel bedroefd te zijn dat het zo is gelopen en te hopen "dat we snel van de discussie af zijn". (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners