23 doden door Assad-bombardementen in Damascus

08/11/15 om 08:37 - Bijgewerkt om 08:37

Bombardementen door het Syrische leger op een wijk in Damascus hebben het leven gekost aan 23 Syriërs, waaronder 6 kinderen

23 doden door Assad-bombardementen in Damascus

Douma, Damascus © Reuters

Bij bombardementen van het Syrische leger op een voorstad van Damascus, zijn zaterdag 23 doden gevallen. Dat meldt de anti-Assadsite Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten. Bij de slachtoffers zouden zich ook zes kinderen en zeven vrouwen bevinden.

Volgens het observatorium werden de bombardementen uitgevoerd op een markt in de stad Duma, ten noordoosten van de Syrische hoofdstad. Er zouden ook meerdere mensen gewond zijn geraakt, zo meldt dezelfde bron nog.

Het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten is een in Groot-Brittannië gevestigde organisatie die gekant is tegen het regime van de Syrische president Bashar al-Assad. Het is niet mogelijk om de informatie door een onafhankelijke instantie te laten bevestigen.

Om het gebied ten oosten van Damascus wordt als sinds de start van de Syrische burgeroorlog, meer dan vier jaar geleden, zwaar strijd geleverd. Vorige week zouden bij luchtaanvallen op Duma nog meer dan vijftig mensen om het leven zijn gekomen. (Belga/AVE)

Onze partners