Kansspelcommissie onderzoekt Facebookspelletjes

28/11/12 om 05:58 - Bijgewerkt om 05:58

De Kansspelcommissie onderzoekt de spelletjes op Facebook waar geen geld mee te winnen, maar wel veel geld mee te verliezen valt. Eén man pokerde 15.000 euro weg.

Kansspelcommissie onderzoekt Facebookspelletjes

© Facebook

Momenteel behoren zulke spelletjes officieel nog niet tot de kansspelen, zo staat in De Standaard en Het Nieuwsblad "Er is al één klacht binnengekomen van een Belg die op Facebook het spel Boyaa Texas Poker had gespeeld en 15.000 euro in één jaar kwijt was", zegt Peter Naessens, juridisch adviseur van de Kansspelcommissie.

De commissie maakt zich zorgen omdat kinderen eveneens toegang kunnen krijgen tot die spelletjes, als ze de leeftijdsfilters omzeilen. "Het is niet zo onschuldig als het eruit ziet", zegt Naessens.

100 euro per maand

De Kansspelcommissie heeft nu een ontwerp van koninklijk besluit opgemaakt. Daarin staat dat een spel op de sociaalnetwerksite kan zonder vergunning, tenzij de commissie het als kansspel catalogeert. Bijkomende voorwaarde is dat de speler er maximaal 100 euro per maand aan mag kunnen spenderen. Op de website van de Kansspelcommissie zullen de spelen opgelijst staan die niet zonder vergunning geëxploiteerd mogen worden.

In een reactie laat de Europese woordvoerder van Facebook weten "dat ze de ontwikkelingen van de regelgeving op de voet volgen." (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners