Auto uit 3D-printer lijkt weggelopen uit Star Trek

20/06/14 om 02:42 - Bijgewerkt om 02:42

Bron: Knack

De Amerikaanse automaker Local Motors gaat een elektrische wagen maken met een 3D-printer. De ontwerpen zien er alvast bijzonder futuristisch uit.

Auto uit 3D-printer lijkt weggelopen uit Star Trek

De Strati wordt in september live geprint op een vakbeurs in Chicago. © Local Motors

Local Motors in een zogenaamd 'microfabrikant'. Dat wil zeggen dat het unieke wagens bouwt op aangeven van een online-gemeenschap van fans die de voertuigen mee ontwikkelen en verfijnen. De fans kunnen zefls met eigen handen meehelpen met de fabricage op locaties in de VS-staten Arizona, Nevada en Tennessee.

Auto's bouwen is echter duur, omdat er staal en dure machinerie aan te pas komen. Daar wil Local Motors een mouw aan passen door auto's grotendeels te printen in 3D.

Voor het design van de eerste wagen uit de 3D-rpinter schreef Local Motors een wedstrijd uit. Meer dan 200 deelnemers meldden zich aan. De winnaar is de Italiaan Michele Anoé met de Strati (zie boven), een antracietgrijze buggy met futuristische lijnen.

Local Motors gaat de elektrische wagen live printen op de International Manufacturing Technology Show, die in september doorgaat in Chicago. Ook de andere ontwerpen die de eindronde haalden, zien er echter piekfijn uit. De Supernova, bijvoorbeeld, een oranje bolide die op een ouderwetse Formule 1-wagen lijkt. Of de op de Batmobiel geïnspireerde Aeroblade (onder).

De Aeroblade

De Aeroblade © Local Motors

Auto uit 3D-printer lijkt weggelopen uit Star Trek

© Local Motors

Lees meer over:

Onze partners