Astrid Wittebolle
Astrid Wittebolle
Astrid Wittebolle selecteert voor u de site van de dag.
Opinie

22/02/12 om 10:06 - Bijgewerkt om 10:06

Ruilmode

Shoppen zonder geld

In het Engels betekent het werkwoord 'to swish' zoveel als 'ruisen', zoals een zijden stof dat doet. Swishing is een nieuwe trend die vanuit het Verenigd Koninkrijk de wereld wil veroveren.

Dank zij 'swishing' kunnen alle modebewuste mensen die geen geld hebben om al die mooie kleren te kopen er toch erg trendy bijlopen.

Swishen is shoppen zonder kater. Iedereen brengt mooie, zuivere kleren me die al een tijdje ongedragen in haar/zijn kleerkast liggen. Juwelen en schoenen zijn ook welkom. Vrienden en vriendinnen worden er verliefd op en maken hun keuze. Zij hebben zelf ook kleren bij die ze ooit kochten maar eigenlijk nooit hebben gedragen.

In heel het VK worden er swishing parties gehouden die niet alleen dienen om geld te besparen, maar die ook een statement zijn tegen overconsumptie én voor meer duurzaamheid.

Wie ook een 'ruisfeestje' wil organiseren moet zich aan de regels houden: iedereen moet minstens één kledingstuk meebrengen. Iedereen mag een half uurtje voor openingstijd rondsnuisteren in de collectie. Geen enkel stuk mag worden genomen voor de deur open gaan. En belangrijk: bijten of spuwen naar elkaar is verboden.

Onze partners