Koen Meulenaere
Koen Meulenaere
Van 1991 tot 2012 de satiricus van Knack
Opinie

01/09/10 om 16:25 - Bijgewerkt om 16:25

Ramadan

Waar is de tijd van de kanunnik, toen ze bij FC Malinois veertig dagen niet aten, gelijk ons Heerke. En toch drie keer kampioen.

Interessant artikel, alweer, vorige week in uw geliefde blad. En om misverstanden te voorkomen: dat is Sport/Voetbalmagazine. Het handelde over de ramadangewoonten van onze moslimspelers in eerste klasse. Wie eet helemaal niks, en wie speelt stiekem een doos Mars naar binnen?

Jan Van Winckel, de conditietrainer van Club Brugge die vijf jaar in de streek van de Golf heeft gewerkt en terecht een 'ervaringsdeskundige' wordt genoemd: 'Wij raadplegen wetenschappelijke publicaties, onder meer van F-MARC, FIFA's Medical Assessment and Research Centre. We hebben besloten dat Dirar en Dahmane 's ochtends een half uurtje later mogen komen trainen.'

Ja maar, wat is het nu? Eerst kwám Dirar een half uurtje later trainen, en werd hij drie weken naar de B-kern gestuurd! Terwijl hij dus niets anders deed dan een richtlijn toepassen van de F-MARC van de FIFA, de hoogste autoriteit in het internationale voetbal. Het had volstaan meester Maesschalck te bellen, en Club was niet weggekomen met deze sanctie.

Maar Dirar heeft zich van lieverlee aangepast. Vertrekt thuis in Brussel al twéé uur vóór de training begint. Noemde in een interview op Sporza het gebrekkige acceleratievermogen van zijn Renault-Twingo de grote schuldige voor zijn problemen. Kocht uit eigen zak een betere auto. Een Maserati GranTurismo SL Cabrio. En nu mag hij plots wél een half uur later komen. Rekening houdend met het acceleratievermogen van een Maserati GranTurismo moet hij voortaan pas in Brussel vertrekken een kwartier nadat de training al begonnen is. Op de duur weet de Nabil het ook niet meer hoor.

Waar is de tijd van de kanunnik, toen ze bij FC Malinois veertig dagen niet aten, gelijk ons Heerke. En toch drie keer kampioen. Misschien een ideetje voor Marc Brys?

Onze partners