'Opwarming van aarde is VN-complot om nieuwe wereldorde te creëren'

08/05/15 om 09:22 - Bijgewerkt om 09:36

De opwarming van de aarde is een verzinsel dat door de Verenigde Naties (VN) wordt gebruikt om een nieuwe wereldorde onder controle van die VN te creëren. Dat zegt een van de belangrijkste adviseurs van de Australische premier Tony Abbott. 'De echte agenda is geconcentreerde politieke autoriteit, de opwarming van de aarde is de haak'.

'Opwarming van aarde is VN-complot om nieuwe wereldorde te creëren'

© Reuters

Naar aanleiding van het bezoek van Christiana Figueres, de hoogste VN-klimaatonderhandelaar, aan Australië, publiceert de krant The Australian op zijn website een opiniestuk van Maurice Newman. Hij is de voorzitter van de economische adviesraad van eerste minister Tony Abbott.

'Verkeerd'

'Het is een goed bewaard geheim,' zo begint Newman zijn uiteenzetting, 'maar 95 procent van de klimaatmodellen die een verband tussen de CO2-uitstoot en de opwarming van de aarde moeten aantonen, blijken na twee decennia van stabiele temperaturen verkeerd te zijn'.

Maurice Newman

Maurice Newman © AFP

'Extreme weersomstandigheden werden gelinkt aan de opwarming van de aarde, maar dat houdt geen steek meer, aangezien hun frequentie en intensiteit daalt', beweert Newman.

Newman beschuldigt de VN ervan het thema klimaatverandering te gebruiken om democratie opzij te schuiven ten voordele van communisme.

'Dit gaat niet om feiten of logica, maar om de creatie van een nieuwe wereldorde onder controle van de Verenigde Naties,' zo gaat het verder. 'Die verzet zich tegen het kapitalisme en tegen de vrijheid en heeft van 'milieucatastrofisme' een dagelijks onderwerp gemaakt om dat doel te bereiken'.

'Genoeg is genoeg'

Door zijn grote steenkoolindustrie is Australië een van de landen met, in verhouding tot de bevolking, de grootste CO2-uitstoot ter wereld. Op een klimaattop in Melbourne zei Figueres eerder dat ze 'rekent op het Australische leiderschap om ervoor te zorgen dat de meeste steenkolen in de grond blijven'.

Newman: 'Hopelijk luistert Abbott niet. Weerstand bieden is politiek moeilijk, maar het moet. We betalen al een onnodige sociale en economische prijs voor lege gebaren. Genoeg is genoeg', besluit hij.

Gedistantieerd

In het opiniestuk blijft het echter bij beweringen, feiten om ze te onderbouwen voert Newman niet aan.

Milieuminister Greg Hunt heeft zich al gedistantieerd van de uitlatingen van Newman. 'Ik heb dat niet gezegd en ik zou zoiets ook nooit zeggen', citeert ABC Online hem. De oppositie van Labor stelt de positie van Newman ter discussie. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners