Zwarte zwaan heeft Brugge verlaten

17/09/14 om 09:15 - Bijgewerkt om 09:15

Het stadsbestuur van Brugge zal weer op beide oren kunnen slapen. De zwarte zwaan die voor heel wat beroering zorgde, is vanzelf verdwenen.

Zwarte zwaan heeft Brugge verlaten

© Belga

Brugge is een attractie kwijt, de zwarte zwaan is verdwenen. Dat meldt Pol Van Den Driessche (N-VA), initiatiefnemer van de Facebookpagina 'Zwarte zwaan mag blijven'. Waarom ze weg is, is niet duidelijk, maar volgens het stadsbestuur is ze niet gevangen.

De zwarte zwaan zorgde de voorbije weken voor heel wat beroering in de West-Vlaamse provinciehoofdstad. Het stadsbestuur wou de exoot kwijt omdat het dier ziek kon zijn, of het ecologisch leven in de Reien kon bedreigen.

Maar duizenden Bruggelingen vonden dat de zwaan mocht blijven. Ook experts van natuurverenigingen zagen geen graten in het verblijf van de zwarte zwemvogel. De zwaan kreeg zelfs een naam, Burilda Lanchals.

Het stadsbestuur schakelde de voorbije weken de brandweer en de groendienst in om Burilda te vangen, maar ving bot. Uiteindelijk hoopte het bestuur dat de zwaan vanzelf zou verdwijnen, wat nu gebeurd is. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners