Queen ontsteld door cadeau Duitse president (video)

25/06/15 om 08:09 - Bijgewerkt om 08:08

De Britse koningin Elizabeth was allesbehalve onder de indruk van een schilderij dat haar door de Duitse president werd aangeboden tijdens haar staatsbezoek.

Queen ontsteld door cadeau Duitse president (video)

© Reuters

De Britse Queen Elizabeth II was eventjes in de war toen ze het schilderij zag dat de Duitse president Joachim Gauck haar als officieel cadeau presenteerde in zijn residentie. Het modernistische schilderij van Nicole Leidenfrost 'Paard in Koninklijk Blauw' beeldt de koningin af als jong meisje op een blauwe pony met haar vader George VI.

Het is niet evident om de 89-jarige Queen, die al zes decennia over het Verenigd Koninkrijk regeert, nog van haar sokkel te blazen, want ze liet haar afgrijzen duidelijk blijken. 'Dat is een nogal ongewone kleur voor een paard, niet?', was de eerste opmerking van de koningin. Daarna merkte ze op: 'Moet dat mijn vader voorstellen?'. Waarop haar man prins Philip, de Hertog van Edinburgh, haar vroeg of ze hem niet herkende. De koningin antwoordde met een bot 'nee, niet helemaal'.

In vergelijking met de Britse pers drukte de koningin zich echter nog beleefd uit: 'Het portret lijkt op het werk van een 5-jarige', aldus de Daily Express. . (TE)

Lees meer over:

Onze partners