Piet Huysentruyt choqueert door kreeft op barbaarse wijze te grillen (video)

28/04/14 om 09:59 - Bijgewerkt om 10:05

Piet Huysentruyt choqueerde de kandidaten van 'Komen Eten', en gans Vlaanderen, door de poten van een levende kreeft één voor één uit te trekken en het levende beestje daarna op de grill te gooien. 'Dit is de gruwelijkste pijn die je een kreeft kan aandoen', reageert GAIA.

Piet Huysentruyt choqueert door kreeft op barbaarse wijze te grillen (video)

© SBS Belgium

Sterrenchef Piet Huysentruyt nodigt al enkele maanden kandidaten van het televisieprogramma 'Komen Eten' uit in zijn Zuid-Franse restaurant om hen de kneepjes van het kookvak bij te brengen. Huysentruyt startte de uitzending met de woorden "Ik heb spektakel beloofd", daarmee doelde hij op het ontleden van levende kreeften.

"Als je een kreeft levend grillt, smaakt die pas echt goed", klonk het. Terwijl twee kandidaten hun hoofden uit afschuw afwendden, trok Huysentruyt de poten rustig uit. "Je moet daar niet mee inzitten", stelde Huysentruyt zijn gasten, en gans Vlaanderen, gerust.

Gruwelijkste pijn

GAIA reageert furieus op de handelingen én uitlatingen van Huysentruyt. "Amateurskoks zullen het voorbeeld van de sterrenchef overnemen, zonder te beseffen dat dit de gruwelijkste pijn is die je een kreeft kan aandoen", zegt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch in Het Laatste Nieuws.

"Huysentruyt houdt nog maar eens de mythe in stand dat dieren moeten lijden om lekker te zijn." GAIA laat weten contact op te nemen met de zender om het "schrijnende gebrek aan ethiek" aan te klagen.

Volgens de zender VIER zijn er geen problemen. "Piet Huysentruyt weet heel goed waar hij mee bezig is. En als een sterrenchef zegt dat kreeften het best levend gegrild worden, wie zijn wie dan om hem tegen te spreken", reageert VIER-woordvoerder Kristof Demasure in de krant. (AVE)

Lees meer over:

Onze partners