Muis in moskee zorgt voor 81 gewonden

© iStock

Massale paniek in een moskee in het Marokkaanse Casablanca tijdens het avondgebed dinsdag nadat een van de aanwezigen opgeschrikt was door… een muis. Resultaat: 81 gewonden.

De Hassan II-moskee was helemaal gevuld, hoofdzakelijk met vrouwen, toen een van de aanwezige vrouwen plots een muis opmerkte die de moskee was binnengeglipt. De dame, opgeschrikt door het knaagdier, zette het roepend op een lopen, meteen gevolgd door andere aanwezigen die niet wisten wat er aan de hand was, zo melden de autoriteiten woensdag.

De paniek verspreidde zich snel en alle aanwezigen haastten zich zo snel mogelijk richting uitgang, wat voor problemen zorgde. Resultaat: 81 gewonden, onder wie veel vrouwen. “Het gaat hoofdzakelijk om lichte verwondingen en breuken. Anderen vielen flauw”, luidt het in een communiqué van de stad.

Ondertussen hebben 73 gewonden het ziekenhuis al mogen verlaten. De Hassan II-moskee, met de hoogste minaret ter wereld (210 m), trekt tijdens de ramadan altijd veel volk voor het avondgebed. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content